Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@10:29:37 GMT

وجود میکروب در دستگاه گوارش عامل ابتلای کودک به آسم

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۳۳۵۱

وجود میکروب در دستگاه گوارش عامل ابتلای کودک به آسم

محققان دریافته اند میکروب های موجود در دستگاه گوارش نوزاد در قرارگیری وی در معرض ابتلا به بیماری آسم در سنین بالاتر نقش دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه نشان می دهد ریسک خانوادگی ابتلا به آسم که معمولا از مادر به نوزاد منتقل می شود تنها عامل ژنتیکی ندارد.

یافته ها نشان می دهد اصلاح میکروبیوم روده نوزاد که اجتماع میکروارگانیزم ها یا باکتری های ساکن در دستگاه گوارشی هستند، می تواند ریسک ابتلا به آسم را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطالعه، محققان دانشگاه آلبرتا کانادا دریافتند نوزادان پسر متولدشده از مادران مبتلا به آسم که معمولا در بالاترین احتمال ابتلا به بیماری آسم در اوایل کودکی قرار دارند، یک سوم میکروبیوم های روده دارای مشخصات خاص را در سه تا چهار ماهگی داشتند.

آنیتا کوزیرسکیج، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما شاهد کاهش قابل توجه خانواده میکروبیوم های موسوم به Lactobacillus در نوزادان پسر متولدشده از مادران باردار مبتلا به آسم بودیم.»

وی در ادامه می افزاید: «این یافته ها اثبات می کند که بیماری آسم مادر در طول بارداری با تغییر در میکروب های روده نوزاد مرتبط است.»

به گفته محققان، این کشف می تواند منجر به یافتن شیوه های پیشگیرانه برای اصلاح میکروبیوم های روده در نوزادان در جهت کاهش ریسک بیماری شود.

در این مطالعه همچنین مشخص شد آسم مادر تاثیری متفاوت بر الگوی باکتریایی روده نوزاد دختر خواهد داشت.

کوزیرسکیج در این باره می گوید: «نوزادان دختر دارای مقادیر بالاتر باکتری از خانواده Bacteroidaceae خواهند بود که در حفظ مانع مخاطی محافظ از سلول های روده در مقابل آسیب ناشی از مواد آسیب زا مهم هستند.»

محققان معتقدند این وضعیت در نوزادان دختر از آنها در مقابل ابتلا به آسم در اوایل زندگی محافظت می کند. از سوی دیگر، تغییر در ترکیب باکتریایی نوزادان دختر موجب افزایش ریسک ابتلا آنها به آسم در طول دوره بلوغ شان می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۳۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه نوین متکی بر فناوری نیمه رسانا دوبعدی با قابلیت استفاده از نور محیط است تا مانند یک فیلتر هوشمند پیشرفته عمل کند.

پژوهشگران مدعی هستند این فیلتر به بهبود کیفیت عکس هایی که با دوربین های ارزان گرفته می شود، کمک می کند.

این دستگاه کوچک حدود یک در یک سانتیمتر و شامل یک تراشه شفاف با ضخامت بسیار بسیار اندک است که متشکل از آرایه ۱۰۰ در ۱۰۰ پیکسل و فقط از چند اتم ساخته شده است. آیدوغان اوزجان یکی از مولفان پژوهش در این باره می گوید: دستگاه ارزان قیمت فقط چند سانتیمتر است و می تواند دوربین های کم توان را وادار کند مانند دوربین های با کیفیت بالا عمل کنند. این دستاورد دسترسی به عکسبرداری با کیفیت و وضوح بالا را فراهم می کند.

محققان تصمیم داشتند از ماده ای با حداقل جذب نور استفاده و همزمان سیگنالی تولید کنند که برای مقاصد پردازش نور کافی باشد. دستگاهی که در این تحقیق ساخته شده شفاف، ساده و یک سانتیمتر مربع است. این ابزار از یک نیمه رسانای دو بعدی استفاده می کند که به شکل یک ورقه نازک با چند اتم است.

ماده مذکور به دلیل نازکی شفاف است اما ویژگی های آن سبب می شود فوتون هایی که به آن وارد می شوند، میزان رسانایی الکتریسیته را کنترل کنند. محققان با استفاده از چند الکترود نیمه رسانای ۲ بعدی را به یک لایه کریستال مایع متصل کردند تا آن را عملیاتی کنند.

محصول نهایی یک فیلتر هوشمند ۱۰ هزار پیکسلی است که می تواند به سرعت و به طور گزینشی در واکنش به نور به شیوه ای غیر خطی تیره تر شود. به گفته محققان هر پیکسل می تواند از شفافیت کامل به حالت نیمه شفاف تا کاملا تار تغییر وضعیت دهد. نکته جالب تعداد اندک فوتون های مورد نیاز برای ایجاد تغییر چشمیگر در میزان شفافیت است.

این امر پیشرفت قابل توجهی نسبت به رایانش اپتیکی برای پردازش اطلاعات بصری دارد. محققان اپلیکیشنی را نشان داده اند که دستگاه را با دوربین موبایل یکپارچه می کند تا هرگونه درخشندگی و برق افتادگی در عکس ها را کاهش دهد.

این فناوری کاربردهای مصرفی و تجاری متعددی دارد.

کد خبر 6096318 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی